e-Commerce, Projecten

Woocommerce of Shopify

april 2023

Wat moet ik voor mijn webshop kiezen? Woocommerce of Shopify? De webshop expert van Cognito helpt.

 

Keuzestress bij het kiezen van het juiste e-commerce platform?

Start je met een webshop, dan valt de keuze vaak op WordPress met een Woocommerce plugin. Want het lijkt makkelijk; je kiest een thema, kiest een provider en vraagt iemand die handig is om te gaan bouwen of - de echt dapperen onder ons - proberen het zelf. Een goede ontwikkelaar klaart natuurlijk zo’n klus wel. Maar in de praktijk loopt het door gebrek aan kennis en ervaring niet echt soepel; het ontwerp is niet goed, plugins die conflicteren, etc. 

Als de webshop er uiteindelijk staat en het business plan blijkt een schot in de roos, dan groeit jouw webshop als kool. Veel verkeer, veel producten en veel bestellingen zorgen er nu voor dat de WordPress-WooCommerce oplossing het niet meer lekker kan bijbenen. Hoe dan verder?

 

Voor een grotere en groeiende webshop met veel verkeer is WordPress met een WooCommerce niet het meest het ideale platform. De opzet van WordPress met plugins van verschillende ontwikkelaars zorgt voor vertraging in de interne processen van het systeem. Verder moeten plugins goed worden bijgehouden door zowel de gebruiker als mede door de ontwikkelaars van de plugins.

Cognito Concepts is gevestigd in Eindhoven en heeft kennis en ervaring met beide platforms en ontwikkelt plugins voor WordPress en API’s voor Shopify. Beide platforms hebben hun voor- en nadelen. Een keuze moet daarom weloverwogen worden gemaakt.

Marktaandeel E-commerce systemen

Als je naar de verdeling in de markt kijkt wat betreft e-Commerce systemen zie je dat WooCommerce de grootste is met 21 en als derde Magento met een aandeel van 14 en Shopify stijgen naar 23%.

De oorzaak volgens ons is dat grotere websites met veel producten en verkeer door de blogachtige opzet van het WordPress systeem niet ideaal zijn; de afhandeling van de processen wordt hierdoor vertraagd. Bovendien ontzorgt Shopify jouw organisatie doordat het systeem op hun eigen servers draait (in de Shopify cloud). 

Veel webshops starten met WordPress met een Woocommerce systeem, maar tijdens de groei komen de pijntjes waardoor er dan vaak wordt gekozen voor een ander platform. Dit wordt vaak Shopify om dat een deel van de bestaande webshop te importeren is. Dit wil echter nog niet zeggen dat Shopify altijd het perfecte platform is, maar Woocommerce is vooral geschikt voor kleinere webshops.

Shopify of WooCommerce? Wij geven advies.

In ons team is Gerlof Bouma de gecertificeerde Shopify Expert. Naast Shopify heeft Gerlof veel kennis en ervaring met WooCommerce. Voor een eerste advies over welk systeem het beste bij jouw situatie past kun je contact opnemen met Gerlof.

Voor beide systemen heeft Cognito koppelingen en apps gebouwd. Ook bij het omzetten van een WooCommerce webshop naar een Shopify webshop kunnen we adviseren en helpen.

Afgewogen keuze maken? Neem dan contact op

Een eerste advies geven wij graag. Stuur een mail naar gerlof@cognito.nl of bel +31 (0)40 254 9930 en vraag naar Gerlof Bouma.

 

 

 

Woocommerce vs Shopify

mei 2021

Retro Cycling

mei 2021

Cognito Concepts - Connecting Minds maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x