Retro Cycling

mei 2021

Webshop advies uitbrengen terwijl je zelf niks hebt? Daar doen wij bij Cognito niet aan! Lees hier alles over onze eigen webshop.

Reden tot start 

Enkele jaren geleden zijn we begonnen met onze webshop Retro Wielershirts. Hoewel we toen wel veel ervaring hadden met online marketing en e-commerce door partners en bijvoorbeeld onze lead generation services, hadden we nog geen eigen ervaring met webshops. En hoe kun je nu het iemand het beste advies geven als je zelf niet volledig in dat wereldje zit? Dat vonden wij tenminste een beetje gek. Vandaar dat we een eigen webshop zijn begonnen in het verkopen van retro wielerkleding. Een eigen project, voortgekomen uit interesse, uitdaging en persoonlijke liefde voor wielergeschiedenis. Wat begon als een klein projectje om zelf alles tot in de detail te weten te komen over het runnen van een webshop, is uitgegroeid tot een goedlopende en groeiende webshop met verschillende grote verkoopkanalen. 

Retro Wielershirts

Onze webshop Retro Wielershirts is begonnen als een WordPress webshop met een Woocommerce plugin. Maar door onze snel groeiende verkopen, en daardoor ook ons verbrede assortiment, werd het hoog tijd om over te stappen naar een beter lopend systeem: Shopify.

Ondertussen zijn we met onze webshop te vinden in verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Hiervoor hebben we ook zelf een Translate module samengesteld voor verschillende domeinen. Ook zijn we te vinden op verschillende grote verkoopkanalen zoals Bol.com en de Decathlon webshop van België. Binnenkort volgen ook andere landen zoals Frankrijk. Ook hiervoor zijn verschillende API’s op maat gebouwd voor Shopify. 

Deze ervaring heeft ons tot nu toe al erg veel laten weten over bijvoorbeeld de verschillen tussen Woocommerce en Shopify, het koppelen van databases van verschillende online verkoopkanalen en de belangrijkste aspecten voor SEA en SEO van een webshop. Ook hebben we bij ons eigen webshop natuurlijk de vrije hand om nieuwe interessante marketing, concept, design, of techniek gerelateerde dingen uit te proberen. Tot slot gebruiken we de tool SEMrush om onze positie en de positie van onze concurrenten goed te analyseren, waardoor we altijd goed vindbaar zijn. Zo kunnen we jou nog beter van dienst zijn, met concrete adviezen die toepasbaar zijn op jouw webshop. 

 

Cognito Concepts - Connecting Minds maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x