e-Commerce, Webshop

WooCommerce: de ideale plugin voor jouw webshop?

oktober 2021

Wil jij graag je eigen webshop opstarten of in een nieuw jasje steken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij designen jouw webshop van A tot Z, helemaal afgestemd op jouw wensen. Dit doen we onder andere via het welbekende programma WordPress, wat uitgroeide van een blog software tot een wereldwijd veel gebruikt Content Management System. Ideaal voor het maken van een website met leuke content zoals blogs en het verkopen van producten! 

WooCommerce is een plugin van WordPress, dus het is geen op zichzelf bestaande software. Wat eerst begon als een eenvoudige plugin, is ondertussen uitgegroeid tot één van de meeste befaamde webshop systemen. Via WooCommerce kan je een webshop creëren, aanpassen en opschalen. Zo krijg je een webshop die perfect afgestemd is op jouw klanten!

Wanneer gebruik je WooCommerce? 

WooCommerce is ideaal voor kleine en middelgrote ondernemingen met een beperkter budget. Het platform geeft je de mogelijkheid om een winkel te creëren waar je leuke inhoud (vb. blogs) kan combineren met het verkopen van je producten. Verder kan je veel verschillende soorten producten aanbieden via je webshop zoals fysieke producten (vb. kleding), digitale producten (vb. e-books), tickets (vb. voor concerten), afgesloten ledenruimte (vb. voor online seminaries), etc. Daarenboven is het een handige tool om je agenda bij te houden of ruimtes te reserveren! Ten slotte kan je ook nog je productcatalogus zichtbaar maken op je website. Zo kan je al jouw producten online presenteren en hebben jouw bezoekers de mogelijkheid om jouw brochure als pdf te downloaden. 

Wil jij een duidelijker beeld krijgen op hoe een webshop met WooCommerce eruit ziet? Neem dan zeker een kijkje naar deze webshops die wij ontwikkeld hebben met de WooCommerce plugin zoals PK2

Neem verder zeker ook een kijkje op Trouwshop, FotoMuur en Affectiv. Zo krijg je al meteen een beeld van de uitgebreide mogelijkheden!

Vijf grote voordelen 

      1. Pakket op jouw maat

Als je WooCommerce installeert, kun je direct de basisfuncties van deze plugin gebruiken. Wat velen niet weten, is dat WooCommerce nog veel extra functies heeft. Het gaat om honderden functionaliteiten die je kunt gebruiken om jouw webwinkel geheel naar wens in te richten. WooCommerce lijkt in eerste instantie vrij basic, maar is in feite een heel uitgebreide plugin waar je gemakkelijk een honderd procent unieke webwinkel mee kunt maken. Verder breidt WooCommerce regelmatig uit met nieuwe functies zodat je jouw webshop steeds kan vernieuwen en verbeteren. 

Via WooCommerce kan je gemakkelijk jouw voortgang bijhouden. Zo zie je welke producten het beste presteren, hoeveel de inkomsten zijn, etc. Een zeer overzichtelijke rapportage tool dus! Wil je nog meer inzicht krijgen in je gegevens? Dan zijn ook hiervoor een aantal rapportage plugins beschikbaar.

Daarenboven kan je ongeacht je budget gebruik maken van WooCommerce. Het basispakket is namelijk gratis. Als je meer functies wilt toevoegen, kan je betalen voor extra plugins en extensies. Zo betaal je alleen voor wat relevant is voor jouw webshop! 

      2. Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Waar WooCommerce echt in uitblinkt is de gebruiksvriendelijkheid. Het basispakket geeft je namelijk toegang tot de basisfuncties. Doordat je dit pakket zelf kan uitbreiden met de gewenste extensies en plugins, verdwaal je niet tussen de vele functies die je toch nooit gebruikt. Dit is verschillend van andere software voor webshops. Meestal krijg je standaard toegang tot veel functies, waarvan je een groot deel niet gebruikt. Hierdoor zijn deze software ingewikkelder, zeker voor personen die niet technisch aangelegd zijn. Via WooCommerce kan iedereen dus op een handige manier zijn webshop beheren, wat uiteindelijk heel belangrijk is. Hiernaast vind je bijvoorbeeld op websites zoals wcommerce.nl een uitgebreide uitleg, maar natuurlijk kan je hiervoor ook gewoon bij ons terecht! 

      3. Schaalbaarheid

Nog een belangrijk voordeel van een WooCommerce webshop is de schaalbaarheid. Bij WooCommerce kan je zelf kiezen bij welke webhost je jouw website onderbrengt. Dit zorgt ervoor dat je gebruik kan maken van WooCommerce wanneer je 10 bestellingen per dag krijgt, maar ook als je er 1000 per dag krijgt. Wordt je website wat trager? Schakel dan over naar een sneller pakket bij je webhost. In de meeste gevallen zal het dus ook zo zijn dat als je weinig bestellingen binnen krijgt, je ook minder moet betalen. Handig afgestemd op de noden van jouw webshop dus! 

Als we hier opnieuw de vergelijking maken met andere webshop software, zien we dat andere software vaak gebaseerd zijn op het SaaS (Software as a Service) principe. Hierbij sluit je een abonnement af en staat je webshop altijd op de server van het bedrijf wat de software ontwikkelt. Hierdoor zal je dus altijd afhankelijk zijn van al hun functionaliteiten, voorwaarden en prijzen. Bij WooCommerce kan je dit daarentegen allemaal naar wens inrichten, ideaal dus!

      4. SEO vriendelijk

Bij Cognito Concepts maken we gebruik van de Yoast plugin voor WooCommerce websites. Deze plugin geeft weer of je inhoud een sterke SEO heeft en of je content goed leesbaar is. Het geeft automatisch aanbevelingen om jouw teksten te optimaliseren. Zo kom je hoger in de zoekresultaten en is je content aangenaam om te lezen! Verder kan je op voorhand al zien hoe je webshop er zal uitzien in de Google zoekresultaten. Zo zie je meteen ook of het visueel aantrekkelijk is. 

      5. Open Source

De term ‘open source’ kom je wel vaker tegen in de software wereld. Dit betekent dat de code van de gebruikte software vrij beschikbaar is en iedereen kan helpen aan het optimaliseren. Door gebruik te maken van open source software gaat de ontwikkeling veel sneller dan wanneer deze enkel voor de makers beschikbaar is. Op deze manier wordt de software van WooCommerce steeds verbeterd door mensen over heel de wereld. Hierdoor zal deze software ook steeds met zijn tijd meegaan en nieuwe belangrijke functionaliteiten toevoegen. 

Nog een leuk extraatje: WooCommerce beschikt over een mobiele app (voor Android en iOS), hiermee kan je altijd en overal je webshop beheren. In deze app krijg je een heel handig overzicht van alle activiteiten in jouw webshop. Wil je zeker niks missen? Schakel dan de meldingen in, zo krijg je iedere keer de `katsjing` melding te horen wanneer je iets verkoopt. Leuk toch? 

Heb jij een grotere webshop? 

Voor grotere webshops maken wij gebruik van Shopify, dus ook hiervoor kan je bij ons terecht. Een voorbeeld van een webshop via Shopify is Retro Wielershirts. Deze webshop maakte vroeger gebruik van WooCommerce, maar door de groei zijn wij overgeschakeld naar Shopify. Als je ook graag jouw webshop wil omzetten naar Shopify, helpen wij je hier graag bij! 

Contact

Wil jij een nieuwe webshop opstarten of jouw huidige webshop vernieuwen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via +31 (0)40 254 9930 of wijtze@cognito.nl.

Cognito Concepts - Connecting Minds maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x