Programmeren

2textify

februari 2020

 

Een SMS met een unieke code wordt vaak gebruikt voor 2FA beveiling. Op iedere telefoon zit SMS, dus het bereik is optimaal en het bericht wordt niet via het internet verstuurd. Two-Factor Authenticatie is een beveilgingsoplossing waarbij twee verschillende elementen en wegen bepalen of je online toegang krijgt; het toegekende wachtwoord en een vertficatiecode die via een SMS bericht apart naar je mobiele telefoon wordt verstuurd. 

Een externe api inzetten voor het versturen van SMS berichten lijkt op het eerste gezicht goedkoop - maar als je praat over vele duizenden SMS berichten kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Daarom ontwikkelde wij een eigen SMS gateway - nu wordt deze voornamelijk ingezet voor 2FA beveiling. Maar er zijn veel meer mogelijkheden denkbaar.

Mogelijkheden naast 2FA zijn ondermeer SMS mailingen, sweepstake deelname, toegangscontrole evementen, afspraak herinneringen of verzetten van afspraken, sms opdrachten speurtocht (op basis van locatie), sms reminders programma evenement, etc.

De 2Textify beschikt over een Dashboard waarmee alles kan worden ingesteld. Omdat de applicatie in eigen beheer is gebouwd is maatwerk en het inbouwen van extra functies geen probleem. Bovendien liggen de kosten per SMS lager dan bij andere aanbieders.

Komende tijd wordt 2textify uitgebreid met services als Whatsapp en Telegram.

 

 

Cognito Concepts - Connecting Minds maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x