Services

Programmeren

programmeren1.jpg

Wordt techniek almachtig? Is techniek God? Er komen steeds meer intelligente, organische systemen die betere beslissingen maken dan de gemiddelde manager. Wij denken echter niet dat techniek almachtig wordt, God is meer dan kunstmatige intelligentie. Juist menselijkheid en creativiteit zal steeds belangrijker worden.

Eén ding staat vast, we kunnen niet meer zonder techniek. En als je net als Cognito maatwerk wilt leveren en nieuwe wegen wilt bewandelen is ruime technische kennis onmisbaar. Binnen Cognito bieden we die technische kennis op topniveau. In ons team zitten software ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in internet- en multimedia-producten. Specialisten op het gebied van database marketing en e-commerce. Het zijn programmeurs die breder (mee)denken dan alleen bits & bytes en continu nauw samenwerken met de creatieven binnen ons team. Creatieve techneuten met een menselijk gezicht.

Programmeren

Programma's

augustus 2021
sdsdf.jpg

PHP

Onze programmeurs werken in PHP 5+. Wij programmeren object georiënteerd en beschikken over een breed scala aan herbruikbare componenten. Met deze elementen kunnen we sneller en effectiever nieuwe applicaties ontwikkelen. We zijn in staat oudere PHP applicaties en data uit diverse databases om te zetten naar nieuwe verbeterde versies in PHP5.

MySQL

MySQL is het meest gebruikte managementsysteem voor databases dat nauw samenwerkt met PHP. Onze programmeurs werken met MySQL5, dit is compatible met oudere versies. Cognito is zeer ervaren in het werken met databases. Wij zijn in staat grotere databases met verschillende stucturen met elkaar te combineren.

Sphinx

Sphinx is een data-indexerings service en functioneert als laag boven op MySQL databases. Bij Cognito gebruiken we deze techniek en zijn hierdoor in staat om grote hoeveelheden data supersnel doorzoekbaar te maken.

Javascript en jQuery

Met behulp van Javascript en jQuery zijn wij in staat om dynamische en inter- actieve websites en applicaties te bouwen. jQuery is gebaseerd op compo- nenten met als basis Javascript. Deze componenten werken met alle gangbare browsers.

XML, SOAP, API's en andere webservice methodieken

Ons team is tevens gespecialiseerd in ervoor zorgen dat systemen feilloos met elkaar kunnen communiceren. Het heeft ervaring met een ruime schare aan communicatiestandaarden, interfaces en API's.

Databases ontwerpen

Onze database architect is zeer ervaren met het ontwerpen en bouwen van databases. Wij hebben ervaring met het bouwen van zeer complexe databases maar ook met het combineren, beveiligen, herstructureren en verrijken van bestaande databases.

Programmeren

2textify

februari 2020
2textify_1.jpg

2Textify - de betaalbare en aanpasbare SMS gateway van Cognito

Betaalbaar en betrouwbaar waren bij ons de redenen om een eigen SMS gateway te bouwen. Inmiddels maken klanten gebruik van onze SMS gateway - goedkoper en veiliger.

 

Programmeren

HTML, CSS en HTML5 (opmaaktalen)

juni 2016
HTML, CSS en HTML5 (opmaaktalen)

Cognito werkt met opmaaktalen die voldoen aan de (nieuwste) W3C standaarden. Correcte HTML en de juiste opbouw binnen een pagina is belangrijk voor de toegankelijkheid van je online informatie, zowel voor de bezoekers als de vindbaarheid via de zoekmachines (SEO). Met CSS (stijlbladen) leggen we de vorm van de webpagina's centraal vast en JavaScript zetten we in voor interacties tussen de bezoeker en de applicatie. 

Database ontwerpen

RHC eindhoven

juni 2016
RHC eindhoven

Wij bouwen zowel Hybride App's en Native App's. Voor hybride App's maken wij gebruik van Cordova en Ionic. Een voorbeeld van een hybride app is de Klus App voor Skil Europe. 

APP

Klussen voor beginners

juni 2016
Klussen voor beginners APP

Wij bouwen zowel Hybride App's en Native App's. Voor hybride App's maken wij gebruik van Cordova en Ionic. Een voorbeeld van een hybride app is de Klus App voor Skil Europe. 

APP

Geldrop Centrum

juni 2016
Geldrop Centrum APP

Cognito ontwikkelde een eigen framework en een CMS (Content Management Systeem) waarmee websites, web-shops en internet gebaseerde e-commerce toepassingen worden ontwikkeld en beheerd.

Cognito Concepts - Connecting Minds maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x